Hulppost Siriz in Zwolle

Hulp van de gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle heeft relatief veel jonge inwoners. Bijna 30% van de Zwollenaren zijn jonger dan 25 jaar. De gemeente van Zwolle zet zit erg in voor de jongeren van de stad. Heeft u hulp nodig met bepaalde zaken vanuit de gemeente? Neem contact met de Zwolse gemeente op via deze link.

 

Sinds de meting van 1996 zijn de bewoners over de afgelopen jaren met 30% gestegen. Op dit moment wonen er 130.668 mensen in Zwolle, waarvan 28% volwassenen zijn, gevolgd door de 45- en 65-jarigen met 25% en 16% bejaarde mensen wonen. Er zijn iets meer Zwolse kinderen tot 15 jaar met 17% dan jongvolwassenen met 13%.

 

Siriz in Zwolle voor helpt bij onbedoelde zwangerschappen

Woont u in de provincie Overijssel of in de omgeving van Zwolle en bent u onbedoeld zwanger? Maak een afspraak met onze maatschappelijke werkers in de hulppost Zwolle. Onze Zwolse maatschappelijk werkers luisteren naar uw vragen en verhaal. Ook bieden we u begeleiding bij het maken van uw persoonlijke keuze. Onze hulpverlening is voor iedereen toegankelijk, gratis en direct beschikbaar. Ook als u betrokken bent bij iemand uit uw omgeving die onbedoeld zwanger is. Siriz is specialist bij onbedoelde zwangerschappen. Wij bieden preventie, ondersteuning en (na)zorg.

 

Maatschappelijke werkers van Siriz voor hulp in Zwolle

U kunt bij onze hulppost in Zwolle terecht op afspraak terecht voor hulp bij uw onbedoelde zwangerschap. Wilt u liever anoniem contact met ons opnemen via de website of telefoon? Chat met onze online hulpverleners voor al uw vragen! Hoe u anoniem belt met onze Zwolse collega’s leest u hier beneden bij ‘hulp nodig’.

 

Zwolse maatschappelijk werker Annet aan het woord

Al tien jaar werkt Annet de Graaf als maatschappelijk werker bij Siriz. Vanuit haar hulppost in Zwolle begeleidt ze vrouwen en mannen die te maken hebben met een onbedoelde zwangerschap. Haar grote wens? Minder oordeel, meer compassie én meer hulp, want een onbedoelde zwangerschap kan ons allemaal overkomen.

 

‘Weet je, ik zou zo graag afrekenen met het stigma waar vrouwen die onbedoeld zwanger zijn nog steeds mee te maken krijgen.'

Annet

 

Annet: ‘Weet je, ik zou zo graag afrekenen met het stigma waar vrouwen die onbedoeld zwanger zijn nog steeds mee te maken krijgen. Per jaar raken ongeveer 50.000 vrouwen onbedoeld zwanger! En veel van deze vrouwen krijgen nog steeds het vooroordeel te horen dat ze zeker onvoorzichtig of dom zijn geweest?! Nou, ik breek graag een lans voor deze vrouwen en mannen. Laten we het oordeel eraf halen én meer compassie tonen.’

 

Lees het hele verhaal van Annet => 

 

Vertrouwelijk bevallen in Zwolle met de hulp van Siriz

Het is niet niks om afstand te doen van een kind. Vrouwen die besluiten om vertrouwelijk te willen bevallen en afstand willen nemen van hun kind kunnen terecht bij Siriz. Allerlei verschillende aspecten zoals het emotionele, sociale en relationele spelen mee. Maar ook allerlei juridische aspecten komen kijken en moeten geregeld worden. Dit kan enorm stressvol zijn voor een vrouw en ook haar partner. Siriz heeft de juiste expertise om vrouwen bij te staan tijdens het vertrouwelijk bevallen. Lees hier meer over hoe Siriz u helpt tijdens het vertrouwelijk bevallen.

 

Het verwerken van abortus samen met Siriz

Wilt u een abortus ondergaan of heeft u een abortus ondergaan en ervaart u hier last van? Neem contact met ons op en we helpen u om deze lastige tijd door te komen. Onze gediplomeerde ervaren collega’s bieden u graag een luisterend oor en de hulp die u nodig denkt te hebben!

 

Psychosociale hulp aan mannen en vrouwen

Daarnaast verlenen wij ook kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Ook bieden wij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Lees de ervaring van Corina met onze Zwolse hulpverlener hier.

 

Ondersteuning tijdens zwangerschap

Ook vrouwen die het kind niet willen houden, maar ervoor kiezen om het kind uit te dragen, hoeven dit niet alleen te doen. Siriz helpt vrouwen die hulp en steun nodig hebben tijdens deze lastige periode. Ook na het uitdragen van het kind kan een vrouw nog last ervaren. Siriz heeft gespecialiseerde hulpverleners die de juiste steun en begeleiding bieden voor u in Zwolle.

 

Siriz begeleidt ook (ex)partners van vrouwen

Een onbedoelde zwangerschap kan ook zwaar zijn voor de (ex)partners van vrouwen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. De (ex)partners zijn op de hoogte van hun rechten en plichten als verwekker van het kind. Siriz steunt en helpt ook mannen die te maken krijgen met deze lastige periode. Lees hier meer over hoe de Zwolse hulppost van Siriz voor u en uw (ex)partner kunt betekenen.

 

Begeleiding bij een prenatale screening met de hulp van Siriz

Verwijderd: Een zorgwekkende echo kan erg veel emoties oproepen bij zowel de vrouw als haar partner. Siriz ondersteunt de vrouw en eventueel haar partner bij het maken van een weloverwogen keuze. Middels gesprekken wordt er stilgestaan bij de situatie van de vrouw & eventuele partner én het ongeboren kind. Tijdens deze gesprekken is er aandacht voor allerlei gevoelens die spelen bij deze verdrietige situatie. Lees hier meer over de begeleiding tijdens een prenatale screening.

 

Hulpverlening voor anoniem contact met Siriz

Siriz biedt hulp voor iedereen! Mocht u zich niet prettig voelen bij het aangaan van persoonlijk contact met onze Zwolse collega’s dan kunt u ook anoniem digitaal met ons chatten. De chat van Siriz is vertrouwelijk en geheel gratis. Bespreek digitaal uw abortuservaring met ons, uit uw zorgen over uw zorgwekkende echo. Ook als u betrokken bent bij iemand uit uw omgeving die onbedoeld zwanger is geraakt kunt u met ons veilig en anoniem chatten. U staat er niet alleen voor!

 

Hulp nodig?

Bel gratis 0800 – 440 00 03. Anoniem bellen? Toets dan #31# bij mobiel bellen en *31* bij bellen vanaf een vaste lijn voor het kiezen van het nummer. WhatsApp met Siriz via 06 – 24 90 75 55 op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur.

 

Contact met Siriz in Zwolle

Bel, e-mail of chat met een van onze maatschappelijk werkers.

 

Adres hulppost Zwolle:

Willemsvaart 16
8019 AB Zwolle

 

Bel 0800 440 00 03 Stuur een e-mail Chat met ons