Kim, 16 jaar en zwanger

Kim (16 jaar) belde met een hulpverlener van Siriz toen ze ontdekte zes weken zwanger te zijn. Ze wil graag haar verhaal delen om anderen te helpen.

 

‘Ooit wilde ik wel kinderen, maar nu al? De timing had niet slechter gekund. En dat na één keer vrijen zonder condoom. Geen idee dat een ongeluk in zo’n klein hoekje zat.
Ik zat nog op school en mijn vriend en ik kenden elkaar nog niet eens zo lang. Ik had het idee dat mijn leven nog op gang moest komen.

 

Mijn vrienden en familie wisten al snel wat ‘het beste’ voor mij was. Hiervan raakte ik in de war. Ik wist zelf niet goed wat ik wilde en het leek me fijn om met iemand te praten die mij verder niet kende en die wel wist waar ik het over had. Toen ik Siriz belde om mijn verhaal te vertellen, konden we twee dagen later afspreken op een hulppost.

'Ooit wilde ik wel kinderen, maar nu al?'

Kim

Ik werd rustig van die gesprekken. We spraken over wat ik voelde, over wat ik kon doen en over mijn toekomst. Mijn vriend en ouders zijn ook mee geweest naar een gesprek bij Siriz. Dit hielp mij en we hebben samen besloten de zwangerschap uit te dragen. Siriz heeft me geholpen met mijn financiën, mijn relatie met mijn vriend en met mijn toekomstplannen.’