Tess (42 jaar) raakte onbedoeld zwanger

Arend en Tess werden geconfronteerd met een onbedoelde zwangerschap op latere leeftijd. Ze hadden drie kinderen en deze zwangerschap was ongepland. Siriz begeleidde hen om een keuze te maken.

 

Arend: ‘Toen we terugkwamen van onze vakantie in Spanje ontdekten we dat Tess zwanger was. We hadden een heerlijke vakantie achter de rug en juist uitgesproken dat onze gezinssituatie zo fijn en stabiel was op het moment.

 

We merkten dat we samen niet tot een goede beslissing konden komen en ondertussen tikte de tijd door. Tess begon zich ook al misselijk te voelen. We besloten om samen in gesprek te gaan bij Siriz en bij het tweede gesprek bleek dat onze weerstand vooral veroorzaakt werd door angst. Ik heb me als vierde kind in het gezin altijd achtergesteld gevoeld en Tess had vooral angst voor de bevalling. We kwamen tot de conclusie dat het kindje heel erg welkom was en dat deze persoonlijke angst ook opgelost kon worden door goede begeleiding.

Na dit tweede gesprek hebben we nog een gesprek gehad over de mogelijkheden voor extra begeleiding naar de bevalling toe en aandacht besteed aan onze nieuwe gezinssamenstelling.’

'We hadden er geen rekening meer mee gehouden'

Arend