Voor de docent

Jongeren ontdekken tijdens hun puberteit van alles, ook op het gebied van seksualiteit. Vaak experimenteren ze met seks. Dit kan, naast leuke en spannende, ook minder leuke gevolgen hebben, zoals het overschrijden van grenzen of een onbedoelde zwangerschap. Siriz geeft voorlichtingslessen op scholen om jongeren bewust en weerbaar te maken op het gebied van seksualiteit, relaties, onbedoelde zwangerschap en de waarde van menselijk leven.

 

Maatwerk voorlichting

Onze preventiemedewerkers spitsen elke les toe op het niveau, de leeftijd en achtergrond van uw leerlingen. Wij geven les in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, maar ook in het (voortgezet) speciaal onderwijs. Wij leveren maatwerk en houden in onze lessen rekening met de signatuur of identiteit van de school. Door het gebruik van verschillende werkvormen worden jongeren in een veilige en open setting uitgedaagd om hun eigen mening en gedachten te verwoorden. Ieder jaar bereiken wij ruim 18.000 leerlingen met aansprekende gastlessen.

 

Wat docenten zeggen over onze preventielessen

 

'Goede, inhoudelijke en afwisselende voorlichting'

S. Bernx (docent)

 

Voor basis- en speciaal onderwijs en voor voortgezet (speciaal) en middelbaar beroepsonderwijs

Onze preventielessen zijn geschikt voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Wij geven voorlichting aan:

  • groep 7 en 8 van het basisonderwijs
  • oudste groep speciaal onderwijs
  • voortgezet speciaal onderwijs
  • voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo)
  • middelbaar beroepsonderwijs

 

Ouderavonden en workshops

Naast het geven van voorlichtingslessen verzorgt Siriz ook ouderavonden,  workshops en teamworkshops over seksualiteit, relaties en onbedoelde zwangerschappen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Tarieven

De tarieven van onze voorlichtingslessen vindt u hier.

 

Boek een les Bel 033 460 50 70  Stuur ons een e-mail