Boek een les

Siriz werkt aan bewustwording en weerbaarheid van jongeren op het gebied van seksualiteit, relaties, onbedoelde zwangerschap en de waarde van menselijk leven. Dit doen we onder andere door het geven van voorlichtingslessen aan jongeren op scholen, in de buurt of wijk, bij verenigingen of bij geloofsgemeenschappen. Bekijk hieronder onze lesprogramma’s.

 

In de gastlessen voor jongeren infomeren we over veilig vrijen, online seks, preventie van zwangerschap en het stellen van grenzen en wensen. Bij de gastles hebben we het over voorbehoedsmiddelen en voortplanting. We bespreken de impact en keuzes rondom een onbedoelde zwangerschap, hierbij komen onderwerpen naar voren zoals abortus, uitdragen en ervaringsverhalen. Boek een losse les of een lessenserie. Bij de lessenserie behandel vier thema’s, deze zijn verspreid over vier tot zes lessen. Tijdens de lessen maken we gebruik van presentaties, gesprekken, spelvormen en psychofysieke oefeningen. We zorgen er voor dat de lessen interactief zijn en dat het praten over seks normaal voelt. Alle lessen worden afgesteld naar het niveau en de leeftijd.

 

Je boekt een gastdocent van Siriz voor een hele of een halve dag. Je kunt gebruikmaken van onze lesprogramma’s of je eigen lesdag samenstellen. En het mooie is: een les van Siriz hoeft je niets te kosten! Scholen in het primair, voorgezet, (voortgezet) speciaal en middelbaar beroepsonderwijs kunnen gebruik maken van de stimuleringsregeling ‘gezonde Relaties & Seksualiteit’ van Gezonde School. Gezonde school stimuleert lessen zoals Siriz, zo leren kwetsbare leerlingen meer over gezonde relaties en seksualiteit. Per schoollocatie is er per jaar € 5.000 beschikbaar. Bekijk de informatie hier. Een halve dag gastlessen kost € 500, een hele dag kost € 1.000.

 

Wanneer je een ingediende subsidieaanvraag kunt overleggen, ontvang je twee facturen. De eerste factuur bestaat uit een aanbetaling van de helft van het totaalbedrag. De tweede factuur betaal je na het ontvangen van de subsidie van Gezonde School. Lees hier meer over de aantrekkelijke financiering van de gastlessen van Siriz!

 

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van de preventielessen van Siriz? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Boek een les Stuur ons een e-mail

siriz voorlichtingsles

Wat doe jij?

VO | MBO - volledig lespakket

Wat doe jij?

Wat doe jij? bestaat uit een introductieles, vier inhoudelijke lessen, een weerbaarheidstraining en een oudersessie. Wat doe jij? is een RIVM-erkende interventie.

Lees verder

Voor je kiezen

PRO | VO | MBO - eenmalige introductieles

Voor je kiezen

‘Voor je kiezen’ bestaat uit een eenmalige les van ca. 75-90 minuten. In deze les gaat de preventiemedewerker de dialoog aan met jongeren over keuzes rondom onbedoelde zwangerschap en seksualiteit.

Lees verder

Kind blijven of kind krijgen

PRO | VO | MBO - serie van drie lessen

Kind blijven of kind krijgen

Het programma bestaat uit een serie van drie lessen voor jongeren, een ouderbijeenkomst en optioneel een bijeenkomst voor docenten. In deze lessenserie zijn de drie thema's onbedoelde zwangerschap, seksualiteit en grenzen & wensen.

Lees verder

Met je kind een gesprek over seks?

OUDERS

Met je kind een gesprek over seks?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor ouders van kinderen in het basisonderwijs of op het voortgezet onderwijs. We bieden tips en tricks en oefenen met voorbeelden van praktijksituaties.

Lees verder

Docentenbijeenkomst

DOCENTEN PO, VO & MBO

Docentenbijeenkomst

Met de kennis en vaardigheden uit deze bijeenkomst op zak kun je zelf als docent veel gemakkelijker uit de voeten met belangrijke, maar toch ook beladen onderwerpen als seksualiteit, onbedoelde zwangerschap en grenzen en wensen.

Lees verder

Stel zelf het lespakket samen

De preventietrainers boek je vanaf nu voor een hele dag. De invulling van deze dag is aan jou.

Stel zelf het lespakket samen

Stel zelf het lespakket samen uit ons aanbod. We rekenen € 1.000 per lesdag. Je kunt dus het beste zoveel mogelijk lessen op één dag plannen, om het meeste uit de investering te halen. Aangesloten bij De Gezonde School? Dan kun je onze lessen mogelijk van het Gezonde-Schoolbudget betalen.

Lees verder

Maatwerklessen

Maatwerklessen

Siriz biedt lessen en/of lessenseries op maat voor jeugdigen op scholen of in instellingen. De inhoud is afhankelijk van de vraag en kan in overleg met de school of instelling ontwikkeld worden.

Lees verder