Boek een les

Siriz werkt aan bewustwording en weerbaarheid van jongeren op het gebied van seksualiteit, relaties, onbedoelde zwangerschap en de waarde van menselijk leven. Dit doen we onder andere door het geven van voorlichtingslessen aan jongeren op scholen, in de buurt of wijk, bij verenigingen of bij geloofsgemeenschappen. Bekijk hieronder onze lesprogramma’s.

 

Boek een les Stuur ons een e-mail

siriz voorlichtingsles

Voor je kiezen

PRO | VO | MBO

Voor je kiezen

‘Voor je kiezen’ bestaat uit een eenmalige les van ca. 75-90 minuten. In deze les gaat de preventiemedewerker de dialoog aan met jongeren over keuzes rondom onbedoelde zwangerschap en seksualiteit.

Lees verder

Kind blijven of kind krijgen

PRO | VMBO | OUDERS | DOCENTEN

Kind blijven of kind krijgen

Het programma bestaat uit een serie van drie lessen voor jongeren, een ouderbijeenkomst en optioneel een bijeenkomst voor docenten. In deze lessenserie zijn de drie thema's onbedoelde zwangerschap, seksualiteit en grenzen & wensen.

Lees verder

Groeien en Leven

GROEP 7/8

Groeien en Leven

Deze les is geschikt voor kinderen van groep 7/8 van het basisonderwijs. In deze les gaan we in gesprek met de kinderen over veranderingen in de puberteit, onbedoelde zwangerschap, voortplanting en prenatale ontwikkeling.

Lees verder

Seks liefde en dan...

GROEP 7/8 | OUDERS

Seks liefde en dan...

Dit programma bestaat uit twee lessen voor groep 7/8 van het basisonderwijs en één bijeenkomst voor hun ouders. De lesthema's zijn weerbaarheid en (beginnende) seksualiteit. Met ouders gaan we in gesprek over de seksuele ontwikkeling van jongeren, en over communicatie tussen ouders en kinderen.

Lees verder

Onbedoeld zwanger in de beroepspraktijk

BEROEPSOPLEIDINGEN MBO | HBO

Onbedoeld zwanger in de beroepspraktijk

In deze les gaan we met jonge (aankomende) zorgprofessionals in gesprek over keuzes rondom onbedoelde zwangerschap en seksualiteit van mogelijke hulpvragers en van zichzelf.

Lees verder

Pre-pubers en seksualiteit

LEERKRACHTEN GROEP 7/8

Pre-pubers en seksualiteit

Dit programma bestaat uit een eenmalige bijeenkomst voor leerkrachten van groep 7 en 8. In deze bijeenkomst gaan we in op de seksuele ontwikkeling van jongeren en communicatie over dit onderwerp in de klas.

Lees verder

Met je kind een gesprek over seks?

OUDERS

Met je kind een gesprek over seks?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor ouders van kinderen in het basisonderwijs of op het voortgezet onderwijs. We bieden tips en tricks en oefenen met voorbeelden van praktijksituaties.

Lees verder

Maatwerklessen

Maatwerklessen

Siriz biedt lessen en/of lessenseries op maat voor jeugdigen op scholen of in instellingen. De inhoud is afhankelijk van de vraag en kan in overleg met de school of instelling ontwikkeld worden.

Lees verder