Zwanger en geen plek om te wonen

Wanneer je als alleenstaande zwangere vrouw in de moeilijkheden komt omdat je geen plek hebt om te wonen, dan kan Siriz je mogelijk verder helpen.
Denk hierbij aan de eventuele mogelijkheid tot:

• verblijf in een opvanggezin;
• verblijf in een leef-/leerhuis;
• verblijf in een begeleid wonen huis.

 

Opvanggezin
In een opvanggezin kun je een aantal maanden verblijven. Je woont in een huiselijke omgeving met mensen die je willen steunen. We bekijken per situatie of en welk opvanggezin past.

 

Leef-/leerhuis
In het leef-/leerhuis verblijven jonge aanstaande moeders (tot 25 jaar) en/of jonge moeders  met hun pasgeboren baby. Het huis is een plaats waar je deskundige hulp krijgt in een huiselijke omgeving. Je kunt er terecht als je naast een onbedoelde zwangerschap ook te maken hebt met andere moeilijkheden. Bijvoorbeeld relatieproblemen, geen werk of opleiding, schulden of huiselijk geweld. Samen met jou werken we toe naar begeleid of zelfstandig wonen samen met je kind. Onze leef-/leerhuizen staan in Gouda en Groningen.
Lees het verhaal van Charlene. Zij woonde in leef-/leerhuis De Regentes in Gouda.

 

Begeleid wonen
In een begeleid wonen huis kun je ten hoogste een jaar wonen, al dan niet na verblijf in het leef-/leerhuis. Een medewerker van Siriz komt een paar uur per week langs om je te begeleiden naar zelfstandigheid. Onze begeleid wonen huizen staan in Delft en Gouda.

 

In de leef-/leerhuizen en begeleid wonen huizen wordt gebruikgemaakt van de methode Krachtwerk.

 

Wil je graag meer weten?

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail